Pohjolan Voiman sidosryhmäuutiskirjeessä 4/2024 on esillä vesivoiman rooli säätövoimana ja siihen liittyvä kehitystyö, investoinnit lämmön ja sähkön yhteistuotantovoimalaitoksillamme sekä ajankohtaiset kuulumiset vastuullisuustyöstämme.

Fingridin Jyrki Uusitalo ja Huoltovarmuuskeskuksen Anssi Paalanen toteavat haastattelussa vesivoiman säätökykyä tarvittavan jatkossakin sähköjärjestelmän toiminnan ja huoltovarmuuden kannalta. Yhteistyö PVO-Vesivoiman ja Oulun yliopiston välillä on johtanut patentoitavaan innovaatioon, kehittyneeseen turbiinisäätäjään, joka mahdollistaa vesivoimalaitosten turbiinin liikkeiden entistä tarkemman säädön. Pilotoimme äärimmäisen nopeaan säätöön ultrakondensaattoreita Iijoen Kierikissä, ja selvitämme tehokasta säätövoimaa ja energian varastointia tuovan pumppuvoimalaitoksen mahdollisuutta Kemijärven Askanaavalle. 

Kerromme myös Rauman Biovoiman investoinnista automaatiojärjestelmien uudistamiseen sekä Porin Prosessivoiman biovoimalaitoksen yhteyteen rakenteilla olevan savukaasujen lämmöntalteenottolaitoksen etenemisestä.

Vastuullisuuspäällikkö Katja Permanto kertoo blogissa hankkeessa, jossa selvitämme syvemmin vastuullisuutta arvoketjuissamme. Uutiskirjeen haastattelussa lämmön ja sähkön yhteistuotantovoimalaitosten pitkän linjan osaaja Jarmo Varmavuo, Kaukaan Voiman voimalaitospäällikkö Juha Vuolteenaho ja nuoremman polven asiantuntija Juuso Yli-Mikola kertovat, miten tietotaitoa osaamista vaalitaan ja jaetaan. Yhteiskuntasuhdepäällikkö Miikka Koski pohtii puolestaan blogikirjoituksessaan, miten energia-alalta löytyisi rohkeutta kehittää monimuotoisuutta. 

Ota myös kuunteluun Sähkö tulee töpselistä -podcastimme, jonka tuoreimmissa jaksoissa keskustellaan muun muassa, kuinka aivoja voi huijata motivoitumaan, miksi yritykset tekevät vapaaehtoisesti hyvää ja millainen on ratkaisu käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitukseen. Sukella myös uutiskirjeemme kautta aurinkoisen tapahtumapäivän tunnelmiin Iijoen Maalismaassa ja kuviin sidosryhmätilaisuudestamme, jossa keskustelimme ideoista, innovaatioista, ihmisistä, ja innostuksesta monista, yllättävistäkin tulokulmista.

Lue Pohjolan Voiman sidosryhmäuutiskirje 4/2024