Pohjolan Voima 80 vuotta

Juhlavuotemme teema on Kestävyyttä kaikkina aikoina.
POHJOLAN VOIMA 80 VUOTTA

Olemme yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä – osuutemme maan sähköntuotannosta on noin viidennes. Tuotamme energiaa asiakkaidemme, suomalaisten teollisuus- ja energiayhtiöiden tarpeisiin. Sähköntuotannostamme jo 97 % on hiilineutraalia. Suunta jatkuu.

Kotimaista sähköä ja lämpöä

Meillä on 18 voimalaitosta, joissa tuotamme noin viidenneksen Suomessa tuotetusta sähköstä sekä prosessihöyryä teollisuudelle ja kaukolämpöä yhdyskunnille. Vesi-, metsä- ja ydinenergian ansiosta tuottamamme sähkö on lähellä hiilidioksidineutraalisuuutta. Lämmöntuotannossa etenemme määrätietoisesti sitä kohti.

Vastuullista energiantuotantoa

Etenemme markkinaehtoisesti kohti hiilineutraalisuutta. Sähkön osalta olemme pitkällä, mutta se ei meille vielä riitä. Tekemämme investoinnit ja polttoainevalinnat ovat ollet rakaisevia päästöjemme vähentämisessä. Teemme pitkäjänteistä työtä vesivoiman ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Tietoa meistä

Olemme 80-vuotias suomalainen yritys. Olemme tehneet rohkeita päätöksiä ja katsoneet tulevaisuuteen koko olemassaolomme ajan. Olemme toimialamme vastuullinen toimija, jonka ammatilliseen näkemykseen ja osaamiseen luotetaan. Pidämme huolta henkilöstömme osaamisesta, kehitämme yhdessä toimintaamme ja yrityskulttuuriamme. Teemme merkityksellistä työtä ja olemme siitä ylpeitä.

Vesivoimatietoa kootusti

Vesivoimalla tuotetaan yli puolet Suomen uusiutuvasta sähköstä. Se on erittäin joustava sähköntuotantomuoto ja tasapainottaa siksi vaihtelevaa tuuli- ja aurinkovoimaa. Etsitkö vesivoimaan, sen tuotantoon, vesiluontoon ja kaloihin, säännöstelyyn tai Pohjolan Voiman vesivoimalaitoksiin liittyviä tietoja? Löydät ne kootusti täältä.

Sijoittajille

Olemme listaamaton julkinen osakeyhtiö. Asiakkaitamme ovat osakkaamme, laaja joukko suomalaisia teollisuus- ja energiayrityksiä, joille tuotamme sähköä ja lämpöä omakustannushintaan. Löydät Sijoittajille-osiosta pörssitiedotteemme, keskeiset tunnuslukumme, talousjulkaisumme, hallinnointitietoja sekä tietoja rahoituksesta. Meillä on Nasdaq Helsingin pörssilistalla listattuja joukkovelkakirjalainoja.

Polttoaineet ja ilmastotavoitteet

Tavoitteenamme on rajata fossiilisten polttoaineiden, mukaan lukien turpeen käyttö varapolttoaineeksi vuoteen 2025 mennessä ja tuottaa sähköstämme 99 % ja lämmöstämme 85 % hiilineutraalisti.

Twitter @PohjolanVoima

  Sähkö tulee töpselistä -podcast

  Pohjolan voiman tuottama Sähkö tulee töpselistä -podcast pureutuu ilmastonmuutoskeskusteluun suoraan, selkeästi ja eri näkökulmista.

  Ääneen pääsee sekä lukuisia energia-alan ja ympäristöasioiden asiantuntijoita että tunnettuja mediapersoonia. Sarjan juontavat Harri Moisio sekä Pohjolan voiman yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Riitta Larnimaa.

  Pohjolan Voiman uutiskirje 4/2023

  Veden kolmoiskriisi, CHP:n kehitys, oppeja vaelluskalaratkaisuista

  Uutiskirjeessämme kerromme kuulumisiamme ja esittelemme asiantuntijoitamme sekä varaamme tilaa myös asiantuntijoille ajankohtaisista aiheista.

  Pohjolan Voiman vuosikertomus 2022

  Vuosikertomus sisältää katsauksen yhtiön toimintaan, selvityksen hallinto- ja ohjausjärjestelmästä sekä toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen tilikaudelta 1.1.–31.12.2022.

  Virtaviesti 1/2023

  Virtaviestissä asiaa mm. vaelluskalatyöstä ja vesistömalleista virtaamaennusteissa

  Lehden pääkirjoituksessa PVO-Vesivoiman toimitusjohtaja Jani Pulli korostaa vesivoiman merkitystä säätövoimana myös menneenä talvena sekä kertoo yhteistyön laajentamisesta vaelluskalatyöhön kumppanimme Voimalohen kanssa. Voimalohesta tulee jatkossa kalanhoidon lisäksi vaelluskalatyön kumppani.

  Pohjolan Voiman puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2023

  Tammi-kesäkuussa vuonna 2023 Pohjolan Voiman sähkön kokonaishankinta oli 8,0 TWh (6,3). Pohjolan Voima -konsernin lämmöntoimitukset olivat 1,7 (2,0) TWh

  Olemme Suomen innostavin työpaikka

  Innostutaan, vaikutetaan ja menestytään yhdessä!

  Voitimme pienten organisaatioiden Suomen innostavimmat työpaikat 2022 -tittelin. Tunnustus myönnetään Eezy Spiritin henkilöstötutkimuksessa parhaat tulokset saavuttaneille organisaatioille.