Pohjolan Voima keskustelee -sarja

Pohjolan Voima keskustelee on Pohjolan Voiman keskustelusarja, jossa puhutaan energiasta, ilmastonmuutoksesta ja tulevaisuudesta. Keskustelua käydään webinaareissa ja podcasteissa sekä keskustelutilaisuuksissa.

Sähkö tulee töpselistä -podcast

Sähkö tulee töpselistä -podcast pureutuu ilmastonmuutokseen ja energia-asioihin meidän kaikkein ja yhteiskunnan näkökulmista.

Miten turvataan suomalainen energiantuotanto? Miten yksilö kohtaa ilmastonmuutoksen ja millaista elämämme voi olla vuonna 2040? Kuinka pian aletaan rakentaa modulaarisia pienydinvoimaloita ja miten sovitamme yhteen uusiutuvan vesivoiman ja vaelluskalat?

Äänessä on lukuisia energia-alan ja ympäristöasioiden asiantuntijoita. Sarjan juontavat Harri Moisio sekä Pohjolan voiman viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riitta Larnimaa. #sähkötuleetöpselistä.

Pohjolan Voiman podcast jatkuu

Sähkö tulee töpselistä -podcastissa perehdytään ajankohtaisiin aiheisiin energia-alalta ja sen lähituntumasta. Toisen tuotantokauden aikana ääneen pääsevät lukuisat energia-alan ja ympäristöasioiden asiantuntijat. Vieraina ovat muun muassa futuristi Elina Hiltunen, FIBS ry:n toimitusjohtaja Kimmo Lipponen, poliitikko Osmo Soininvaara, kansalaisaktivisti Anton Keskinen ja kalahalaajaksi itseään tituleeraava Mikko ”Peltsi” Peltola.

Petteri Taalas pitää suomalaista energia-alaa ilmastotoimissaan edelläkävijänä

Suomalaisen energia-alan pitkäjänteinen työ fossiilisista polttoaineista luopumiseksi on esimerkillistä. Samankaltaiseen vauhtiin pitäisi päästä muuallakin, sanoo Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas.

Vielä ei ilmastotoimissa olla siellä, missä pitäisi

Maija Kuivalainen ja Taru Savolainen

Terveiset Glasgow´sta ovat toiveikkaita

Glasgow’n ilmastokokous antoi uskoa siihen, että globaalit tavoitteet voidaan saavuttaa. Ympäristöministeriön erityisasiantuntija Taru Savolainen ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin ilmastodelegaatti Maija Kuivalainen toivat kokouksen terveiset pohjolanvoimalaisille.

Nuorisopoliitikot haluavat Suomelle isomman roolin ilmastopolitiikassa

Poliittiset nuorisojärjestöt tuuppivat Suomea ilmastotoimijoiden etujoukkoihin. Kunnianhimoa ja edelläkävijyyttä pidetään suomalaisten velvollisuutena kansainvälisessä ilmastopolitiikassa. Glasgow’n anti oli nuorille päättäjille pettymys, mutta he uskovat globaalin yhteistyön tuottavan lopulta tulosta.

Pohjolan Voiman ilmastoilta

Pohjolan Voima kysyi poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajilta, millaisena he näkevät kuntien mahdollisuudet tehdä ilmastotyötä. Tätä pohdittiin 30. maaliskuuta 2021 järjestetyssä webinaarissa Onko kunnilla pallo hallussa? Mitä mieltä nuoret päättäjät ovat kuntien ilmastopolitiikasta?.

Hiilineutraali Talk show

Pohjolan Voiman Hiilineutraali TalkShow -webinaarisarjassa pureuduttiin syksyllä 2020 ilmastotoimiin valtio- ja EU-tasolla. Talk show’ssa SDP:n, keskustan ja vihreiden nuorisoedustajat ottivat kukin vuorollaan pallon haltuun.

Mistä lisäkierroksia energia-alan innovointiin?

Energia-ala on ratkaisevassa asemassa Suomen hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Miten edistetään verkostoitumista ja yhteistyötä? Millaisilla keinoilla kiihdytetään tutkimusta? Mitkä toimenpiteet ovat kiireellisiä? Miten innovaatiohankkeiden rahoitus edistää tavoitteisiin pääsyä? Talk showssa 22.10.2020 puhuttiin energia-alan murroksesta ja hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi vaadittavista keinoista.