Pohjolan Voima keskustelee -sarja

Pohjolan Voima keskustelee on Pohjolan Voiman keskustelusarja, jossa puhutaan energiasta, ilmastonmuutoksesta ja tulevaisuudesta. Keskustelua käydään webinaareissa ja podcasteissa sekä keskustelutilaisuuksissa.

Sähkö tulee töpselistä -podcast

Pohjolan Voiman tuottama Sähkö tulee töpselistä -podcast pureutuu ilmastonmuutoskeskusteluun suoraan, selkeästi ja eri näkökulmista.

Ääneen pääsee sekä lukuisia energia-alan ja ympäristöasioiden asiantuntijoita että tunnettuja mediapersoonia.

Sarjan juontavat Harri Moisio sekä Pohjolan Voiman viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riitta Larnimaa.

Osallistu keskusteluun ja jaa meille oma kuunteluhetkesi somessa #sähkötuleetöpselistä.

Petteri Taalas pitää suomalaista energia-alaa ilmastotoimissaan edelläkävijänä

Suomalaisen energia-alan pitkäjänteinen työ fossiilisista polttoaineista luopumiseksi on esimerkillistä. Samankaltaiseen vauhtiin pitäisi päästä muuallakin, sanoo Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas.

Vielä ei ilmastotoimissa olla siellä, missä pitäisi

Maija Kuivalainen ja Taru Savolainen

Terveiset Glasgow´sta ovat toiveikkaita

Glasgow’n ilmastokokous antoi uskoa siihen, että globaalit tavoitteet voidaan saavuttaa. Ympäristöministeriön erityisasiantuntija Taru Savolainen ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin ilmastodelegaatti Maija Kuivalainen toivat kokouksen terveiset pohjolanvoimalaisille.

Nuorisopoliitikot haluavat Suomelle isomman roolin ilmastopolitiikassa

Poliittiset nuorisojärjestöt tuuppivat Suomea ilmastotoimijoiden etujoukkoihin. Kunnianhimoa ja edelläkävijyyttä pidetään suomalaisten velvollisuutena kansainvälisessä ilmastopolitiikassa. Glasgow’n anti oli nuorille päättäjille pettymys, mutta he uskovat globaalin yhteistyön tuottavan lopulta tulosta.

Pohjolan Voiman ilmastoilta

Pohjolan Voima kysyi poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajilta, millaisena he näkevät kuntien mahdollisuudet tehdä ilmastotyötä. Tätä pohdittiin 30. maaliskuuta 2021 järjestetyssä webinaarissa Onko kunnilla pallo hallussa? Mitä mieltä nuoret päättäjät ovat kuntien ilmastopolitiikasta?.

Hiilineutraali Talk show

Pohjolan Voiman Hiilineutraali TalkShow -webinaarisarjassa pureuduttiin syksyllä 2020 ilmastotoimiin valtio- ja EU-tasolla. Talk show’ssa SDP:n, keskustan ja vihreiden nuorisoedustajat ottivat kukin vuorollaan pallon haltuun.

Mistä lisäkierroksia energia-alan innovointiin?

Energia-ala on ratkaisevassa asemassa Suomen hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Miten edistetään verkostoitumista ja yhteistyötä? Millaisilla keinoilla kiihdytetään tutkimusta? Mitkä toimenpiteet ovat kiireellisiä? Miten innovaatiohankkeiden rahoitus edistää tavoitteisiin pääsyä? Talk showssa 22.10.2020 puhuttiin energia-alan murroksesta ja hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi vaadittavista keinoista.