Pallo hallussa -talk show: Mistä lisäkierroksia energia-alan innovointiin?

Energia-ala on ratkaisevassa asemassa Suomen hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Miten edistetään verkostoitumista ja yhteistyötä? Millaisilla keinoilla kiihdytetään tutkimusta? Mitkä toimenpiteet ovat kiireellisiä? Miten innovaatiohankkeiden rahoitus edistää tavoitteisiin pääsyä?

Pohjolan Voiman Pallo hallussa -talk show’ssa puhutaan energia-alan murroksesta ja hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi vaadittavista keinoista.

PVO-Lämpövoiman voimalaitosalueelta Kristiinankaupungissa kaadettiin 1. lokakuuta Suomen korkein savupiippu. Vuonna 2015 toimintansa lopettanut voimalaitos oli Pohjolan Voiman viimeinen yksinomaan sähköä tuottava ns. lauhdevoimala. Kivihiiltä ja öljyä polttaneista lauhdevoimaloista luopuminen on ollut yhtiölle merkittävä askel kohti hiilidioksidineutraalia energiantuotantoa. Ja myös lopullinen sinetti yhden tuotantomuodon päättymiselle. Nyt ollaan uuden aikakauden edessä.

Mukana keskustelemassa ovat valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä,
Business Finlandin Älykäs energia -ohjelman vetäjä Helena Sarén sekä Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen.

Lue kooste keskustelusta

Pääset katsomaan keskustelun tallenteen: https://www.mediaserver.fi/live/pohjolanvoima

tallenne YouTubessa

Kuuntele keskustelijoiden kommentit videolta:

Voit osallistua keskusteluun myös Twitterissä: #pallohallussa

Katso myös:

Pohjolan Voima järjesti syksyn 2020 aikana kolmiosaisen Hiilineutraali talk show -webinaarisarjan. Talk show’ssa SDP:n, keskustan ja vihreiden nuorisoedustajat ottivat kukin vuorollaan pallon haltuun. Lue lisää Hiilineutraali talk show’sta

Pallo hallussa -keskustelusarjan podcastit