Energiansäästöviikko 2022

Pohjolan Voima on mukana viettämässä Energiansäästöviikkoa 10. – 16.10.2022. Erityisesti tänä vuonna kyse on energiansäästöstä – toimista, joita itse kukin voimme tehdä ja vähentää energiankulutustamme. Siihen meitä kannustaa Astetta alemmas -kampanja. Suurena energiantuottajana keskitymme edistämän energiatehokkuutta, mutta asteen alentamisen sijasta puristamme pois prosentteja. Kerromme tällä viikolla, miten.

Kaikilla tuotantoyhtiöillämme on käytössä energiatehokkuusjärjestelmä ETJ+ tai ISO 50001. Suurin osa yhtiöistämme on mukana energiatehokkuussopimuksessa myös kaudella 2017–2025.

97 prosenttia sähkötuotannostamme on hiilidioksidineutraalia vuonna 2022. Tavoitteemme on nostaa sähköntuotannon hiilidioksidineutraalin tuotannon osuus 99 %:iin vuoteen 2025 mennessä. Lämmöntuotannon hiilidioksidineutraalin tuotannon tavoitteemme on 85 % vuoteen 2025 mennessä.

Seuraa Energiansäästöviikon ja Astetta alemmas -kampanjan viestintää sosiaalisessa mediassa #pohjolanvoima #astettaalemmas #energiansäästöviikko #energiateko.

Jokisäätöautomatiikka lisää energiatehokkuutta tulva-aikaan 

Iijoen vesivoimaloita ohjataan Suomen kehittyneimmällä jokisäätöautomatiikalla. Kevät- ja syystulvien aikaan se lisää energiatehokkuutta.  

Jokisäätöohjelmisto on ollut käytössä vasta yhden kevättulvan ajan. Vertaamalla kevään 2022 tulvaa edelliskeväiseen on kuitenkin jo selvinnyt, että ohjelmisto lisäsi energiatehokkuutta peräti viidellä prosentilla. Se kuulostaa vähäiseltä, mutta suuren joen tulvavirtaaman mittakaavassa ero on merkittävä. 

Lue lisää jokisäätöautomatiikasta

Tiedätkö, millä energiansäästötoimilla on kotona oikeasti merkitystä?  

Podcastimme Sähkö tulee töpselistä kertoo, mikä tehoaa kotona, kun energiaa halutaan säästää. Kuuntele energiansäästöjakso, niin saat käytännön vinkkejä! 

Kuuntele Sähkö tulee töpselistä  

Sähkö tulee töpselistä -podcast