Ratkaisevaa voimaa asiakkaillemme

Pohjolan Voima - Ratkaisevaa voimaa asiakkaillemme -juttusarja

Ratkaisevaa voimaa-juttusarjassa kerromme ajatuksistamme, tavoitteistamme ja teoistamme. Ja annamme alan asiantuntijoiden kertoa, miksi olemme #ratkaisevaavoimaa.

Ilkka Tykkyläinen: Meillä on vastuu puhtaammasta maailmasta

Pohjolan Voimalla on selkeä tiekartta fossiilisen energiantuotannon alasajoon. Yhtiön sähköntuotanto on pian jo 95-prosenttisesti hiilidioksidineutraalia.

Ratkaisevaa voimaa. Näin painokkaasti kuvaa Pohjolan Voiman uusi strategia yhtiön tehtävää. Toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen on tyytyväinen uusiin strategisiin linjauksiin.

Miksi Pohjolan Voima on ratkaisevaa voimaa?

Miksi CO2-tavoitteemme on merkityksellinen?

Mitä tekoja olemme Pohjolan Voimassa tehneet?

Riitta Larnimaan blogi: työllämme on merkitys

Pohjolan Voiman viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riitta Larnimaa kirjoittaa nettiblogissamme aiheesta ”Työllämme on merkitys”: ”Meillä on kaikilla vastuu turvata kaikille lapsenlapsille maailma, jossa voi elää. Eikä tätä vastuuta voi siirtää.

Minua viehättää myös kovasti sukupolvet yhdistävä yhteistyö. Olen valtavan iloinen siitä, että saan tehdä töitä energia-alalla, joka on ilmastonmuutoksen hillinnässä monella tapaa keskiössä.”

Päästötön sähkö luo edellytykset elinvoimaiselle teollisuudelle Suomessa

UPM:n media- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Stefan Sundman (vas.) ja vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren.

UPM:n Stefan Sundman ja Sami Lundgren

UPM:n media- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Stefan Sundman ja vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren kertovat UPM:n ilmastotavoitteista ja energiatoimialan merkityksestä.

Rami Vuola uskoo päästöttömän energian tuovan toimialalle kasvua

EPV Energian toimitusjohtaja Rami Vuola

EPV Energian toimitusjohtaja Rami Vuola

Energia-ala on todennäköisesti ensimmäinen täysin päästötön toimiala Suomessa. Rami Vuola uskoo, että päästöttömyys tuo tullessaan kasvuedellytyksiä.

Maine on suoraan verrannollinen vastuullisuuden kanssa

Stora Enson yritysvastuujohtaja Noel Morrin

Stora Enson yritysvastuujohtaja Noel Morrin

Noel Morrin muistuttaa, että suuryrityksillä on korostunut vastuu taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Stora Enso ulottaa vastuullisuuden myös alihankkijaverkostoon.

Tuotekohtaisen hiilijalanjäljen merkitys kasvaa koko ajan.

Stora Enson Suomen energiajohtaja Esa Ukkonen

Stora Enson Suomen maajohtaja Esa Ukkonen

Stora Enso on Suomessa sähkön käytössään saavuttamassa nollapäästöt. Pohjolan Voiman tuottamalla hiilidioksidineutraalilla sähköenergialla on yhtiölle suuri merkitys.

Päästöttömyys on jo kaupallinen reunaehto

Anders Renvall, Kymppivoima Oy:n toimitusjohtaja

Kymppivoiman toimitusjohtaja Anders Renvall

Suomessakin kuviteltiin, että päästöttömyydestä tulisi sähkönmyynnille lisäansaintamahdollisuus. Näin ei käynyt. Nyt ollaan siirtymässä tilanteeseen, jossa asiakas ei enää hyväksy muuta kuin päästötöntä sähköä, sanoo Anders Renvall.

Päästötön energia on päätekijä hiilineutraaliuden saavutamisessa

Kemiran yrityvastuujohtaja Rasmus Valanko

Kemiran yritysvastuujohtaja Rasmus Valanko

Kemiran tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2045 mennessä. Yhtenä edellytyksenä on päästötön ja kilpailukykyinen sähkö. – Pohjolan Voiman rooli on suuri ja selkeä: tuottaa päästötöntä energiaa.

Jani Pulli laittaa energiansa säätövoiman kehittämiseen

Pohjolan Voiman energiapäällikkö ja PVO-Vesivoiman toimitusjohtaja Jani Pulli muistuttaa, että muuttuva sähköntuotantorakenne vaatii lisää säätövoimaa tukemaan sähköjärjestelmää. Pohjolan Voimassakin uutta säätökapasiteettia haetaan vesivoiman lisäksi yhteistuotantolaitoksista.

Yhteistuotantolaitokset mukana tasapainottamassa sähköjärjestelmää

Jani Pulli, PVO-Vesivoiman toimitusjohtaja

Jani Pulli kysyy blogissamme, kuinka varmistetaan, että sähkön tuotannon ja kulutuksen tasapaino säilyy jatkossakin joka heti, silloinkin kun ei tuule eikä paista? Pohjolan Voima on käynnistänyt projektin, jossa se hakee ennakkoluulottomasti lisää säätövoimaa yhteistuotantolaitoksista.