Pohjolan Voima. Ratkaisevaa voimaa.

 
 

 

Ratkaisevaa voimaa.

Pohjolan Voima on aina tehnyt rohkeita päätöksiä ja ollut ratkaisevassa roolissa Suomen kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin rakentamisessa. Luomme ratkaisevaa voimaa kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja huomisen parhaaksi. Samalla tuomme työtä ja hyvinvointia Suomeen ja olemme osaltamme luomassa puhtaampaa maailmaa.

#ratkaisevaavoimaa-juttusarjassa kerromme ajatuksistamme, tavoitteistamme ja teoistamme. Ja annamme alan asiantuntijoiden kertoa, miksi olemme #ratkaisevaavoimaa.

Meitä ohjaavat kolme teemaa:

Etenemme markkinaehtoisesti kohti hiilidioksidineutraalisuutta.
Valintamme tähtäävät kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Tuottamamme sähkö on jo nyt noin 90 prosenttisesti hiilidioksidineutraalia. Tämä ei meille riitä, vaan pian hiilidioksidineutraalin sähkön tuotannon osuus on jo 95 prosenttia ja tähtäämme vielä sitäkin pidemmälle.

Tavoittelemme säätökyvystä kilpailuetua. Sähköntuotannon vaihtelut ovat tulevaisuudessa vielä nykyistäkin nopeampia ja suurempia. Tuotannon säätökyvystä tulee entistäkin arvokkaampaa. Sään mukaan vaihtelevan tuuli- ja aurinkosähkön tuotannon osuuden kasvu sähköjärjestelmässä kiihdyttää tätä kehitystä. Kehitämme tuotantomme säätökykyä markkinainformaation avulla. Kasvatamme säädön arvoa investoinneilla. Ymmärrämme tuotannon säädön lisäksi kysynnän dynamiikan.

Kehitymme tuotanto-omaisuuden hoidon huippuosaajaksi. Meillä on käsissämme suuri omaisuus, josta pidämme huolta parhaalla mahdollisella tavalla. Tuotanto-omaisuudella ei tässä tarkoiteta vain pelkkiä laitteistoja vaan kaikkea sitä mitä tarvitsemme toimintamme pyörittämiseen. Teemme tehokkaita kunnossapitotoimenpiteitä ja oikea-aikaisia investointeja. Hyödynnämme digitalisaation ja tiedolla johtamisen toiminnassamme. Jatkamme verkostojen ja kumppanuuksien vahvistamista.

Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen: Meillä on vastuu puhtaammasta maailmasta

Pohjolan Voimalla on selkeä tiekartta fossiilisen energiantuotannon alasajoon. Yhtiön sähköntuotanto on pian jo 95-prosenttisesti hiilidioksidineutraalia.

Ratkaisevaa voimaa. Näin painokkaasti kuvaa Pohjolan Voiman uusi strategia yhtiön tehtävää. Toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen on tyytyväinen uusiin strategisiin linjauksiin.

Lue Ilkka Tykkyläisen näkemyksistä

Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen

 

Päästötön sähkö luo edellytykset
elinvoimaiselle teollisuudelle Suomessa

Pohjolan Voiman suurimman omistajan, UPM:n, tavoitteena on vähentää fossiilisten polttoaineiden ja ostosähkön hiilidioksidipäästöjä 65 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Energiatoimialalla on Suomessa merkittävä rooli, kun teollisuus pyrkii päästöttömään tuotantoon.

Lue UPM:n media- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Stefan Sundmanin ja vastuullisuusjohtaja Sami Lundgrenin haastattelu.

UPM:n media- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Stefan Sundman ja vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren.

 

”Maine on suoraan verrannollinen vastuullisuuden kanssa”

Stora Enson yritysvastuujohtaja Noel Morrin muistuttaa, että suuryrityksillä on korostunut vastuu taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. 

Yksi tehokas keino on ulottaa yrityksen kunnianhimoiset vastuullisuusvelvoitteet myös alihankintaverkostoon, kuten Stora Enso on tehnyt.

Lue Noel Morrinin haastattelu

Stora Enson vastuullisuusjohtaja Noel Morrin

 

”Tuotekohtaisen hiilijalanjäljen merkitys kasvaa koko ajan”

Stora Enso on Suomessa sähkön käytössään saavuttamassa nollapäästöt. Pohjolan Voiman tuottamalla hiilidioksidineutraalilla sähköenergialla on yhtiölle suuri merkitys.

– Asiakkaamme ovat koko ajan kiinnostuneempia siitä, kuinka kestävästi tuotteemme on valmistettu. Siksi Pohjolan Voiman tuottama sähköenergia on meille ratkaisevaa voimaa, Stora Enson Suomen energiajohtaja Esa Ukkonen sanoo.

Lue Esa Ukkosen haastattelu

Stora Enso Suomen energiajohtaja Esa Ukkonen

 

EPV:n Rami Vuola uskoo päästöttömän energian tuovan toimialalle kasvua

Energia-ala on todennäköisesti ensimmäinen täysin päästötön toimiala Suomessa.Toimitusjohtaja Rami Vuola uskoo, että päästöttömyys tuo tullessaan kasvuedellytyksiä.

Kotimainen energiayhtiö EPV Energia Oy on ollut Pohjolan Voiman asiakas yli 30 vuoden ajan. EPV tuottaa ja hankkii 5,6 prosenttia kaikesta Suomesta tuotettavasta energiasta.

Lue Rami Vuolan haastattelu

EPV Energian toimitusjohtaja Rami Vuola

 

Kymppivoiman Anders Renvall: Päästöttömyys on jo kaupallinen reunaehto

– Jossain vaiheessa Suomessakin kuviteltiin, että päästöttömyydestä tulisi sähkönmyynnille lisäansaintamahdollisuus. Näin ei kuitenkaan käynyt. Nyt ollaan siirtymässä tilanteeseen, jossa asiakas ei enää hyväksy muuta kuin päästötöntä sähköä, sanoo Kymppivoima Oy:n toimitusjohtaja Anders Renvall.
Kymppivoima Oy on Pohjolan Voiman kolmanneksi suurin omistaja.

Lue Anders Renvallin haastattelu

Anders Renvall, Kymppivoima Oy

 

Kemiralle päästötön energia on päätekijä
hiilineutraaliuden saavuttamisessa

Kemiran tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2045 mennessä. Yhtenä edellytyksenä on päästötön ja kilpailukykyinen sähkö.
– Pohjolan Voiman rooli näissä talkoissa on suuri ja selkeä: se tuottaa päästötöntä energiaa. Tästäkin syystä Kemirakin on Pohjolan Voiman osakas, yritysvastuujohtaja Rasmus Valanko toteaa.

Lue lisää Kemiran hiilineutraalius tavoitteesta

Rasmus Valanko, Kemira