Puhtia porukasta: Markus Pyykönen, tuotannon kehityksen päällikkö, Pohjolan Voima Oyj

Kesäkuu 2024

Mikä on roolisi hankkeessa ja tämän hetken tunnelmat?  

– Olen Puhti-hankkeen projektipäällikkö ja työpöydälläni on tällä hetkellä viestintä ja sidosryhmätapaamiset, YVA-ohjelman valmistelu, hankealueen pohja- ja geofysiikan tutkimusten suunnittelu, Askanselän vesistömallinnus sekä hankkeen sujuvuuden edistäminen. Innostuneissa tunnelmissa! On hienoa olla osa hanketta, joka edistää sähkömarkkinoiden tasapainoa ja kasvattaa varavoimakapasiteettia. Hankkeen myönteiset vaikutukset yhteiskuntaan tekevät työstäni erityisen merkityksellistä.  

Keiden kanssa teet eniten yhteistyötä tehtävässäsi? Entä oletko kohdannut paikallisia? Mistä juttelitte?  

– Teen lähes päivittäin yhteistyötä PVO-Vesivoiman sekä hankkeessa konsulttina toimivan Swecon asiantuntijoiden kanssa, lisäksi tärkeässä roolissa ovat Pohjolan Voiman taustajoukot.  

Olen tavannut useita alueen asukkaita yleisötilaisuudessa, ja keskustelut ovat olleet monipuolisia. Olemme vaihtaneet ajatuksia siitä, miten hanke vaikuttaa Kemijärven Askanselän ympäristöön, veden laatuun ja ranta-asumiseen. Samoin olemme puhuneet porojen kesälaiduntamisesta, luonnon tilasta ja alueen virkistyskäytöstä. Paikalliset ovat myös olleet kiinnostuneita hankkeen tuomista kiinteistöverotuloista ja työllistävistä vaikutuksista. On ollut tärkeää kuulla, miten eri tavoin hanke koskettaa ihmisten elämää täällä.  

Haluaisitko lähettää joitain terveisiä hankkeeseen liittyen?

– Terveisiä kaikille! Jos tulee mitä tahansa kysyttävää tai huolia hankkeeseemme liittyen, älkää epäröikö ottaa yhteyttä. Kuuntelemme kaikki saamamme kysymykset ja huolenaiheet herkällä korvalla.