Onko kunnissa pallo hallussa? Mitä mieltä nuoret päättäjät ovat kuntien ilmastopolitiikasta?

Tervetuloa katsomaan Pohjolan Voiman ilmastoillan tallenne suorasta webinaarilähetyksestä tiistaina 30.3.2021 klo 18.00–19.00.   

Ilmastonmuutos on uudelle päättäjäsukupolvelle yksi polttavimmista politiikan kysymyksistä – myös kuntapolitiikan tasolla. Valtion ohjatessa kansallista ilmastopolitiikkaa kunnat ovat avainroolissa ilmastotyön käytännön toteutuksessa. Mitä työkaluja kunnilla on hiilineutraaliuden saavuttamiseksi?    

Kuntien ilmasto- ja energiaratkaisuista ovat keskustelemassa poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajat Miko Bergbom (ps), Hanna Markkanen (kesk), Matias Pajula (kok), Pinja Perholehto (sd) ja Peppi Seppälä (vihr). Keskustelun vetää Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.   

Illan tavoitteena on saada muun muassa selville, millaisina puolueiden nuorisojärjestöt näkevät kuntien väliset alueelliset erot, miten oikeudenmukainen siirtymä on mahdollista toteuttaa ja mitkä ovat kuntien tärkeimmät ilmastotoimet.  

Saamme kuulla ilmastoillassa myös paikallistason näkemykset esimerkillistä ilmastotyötä tehneistä Lappeenrannan Energiasta toimitusjohtaja Arto Nikkaselta ja Iin kunnasta kunnanjohtaja Ari Alatossavalta. Energia-alan viestejä tilaisuuteen tuo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.  

Paneelin tallennetta pääset seuraamaan tästä linkistä 

Webinaari on jatkoa Pohjolan Voiman viimesyksyiselle Hiilineutraali TalkShow -sarjalle, jossa pureuduttiin ilmastotoimiin valtio- ja EU-tasolla.

Kuvassa vas. ylh. Peppi Seppälä, Pinja Perholehto, Tuija Siltamäki, alarivissä vas. Hanna Markkanen, Matias Pajula ja Miko Bergbom.

Lue myös:

Miten saadaan nuoret mukaan politiikkaan? Ylioppilaslehden päätoimittaja esittää 3 pointtia nuorten tavoittamisesta

Taikatemput eivät valitettavasti toimi, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Juonsin pääsiäisviikolla Pohjolan Voiman järjestämän ilmastoillan keskustelun. SDP:n, kokoomuksen, keskustan, vihreiden ja perussuomalaisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajat jakoivat ajatuksiaan muun muassa siitä, mitkä ovat kuntien tehokkaimpia ilmastotoimia, ja miten hallituksen asettamaa hiilineutraalistavoitetta voitaisiin kuntapolitiikan keinoin edistää.

Lue lisää Tuija Siltamäen blogista.

Nuoret päättäjät haluavat tehdä kannustavaa ja ratkaisukeskeistä ilmastopolitiikkaa

Pohjolan Voiman ilmastoillassa kävi selväksi, että hiilineutraaliuden tavoittelu on uudelle päättäjäsukupolvelle tärkeää – myös kuntapolitiikassa. Poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajat olivat yksimielisiä siitä, että kunnissa on tehtävä aktiivisesti ja hartiavoimin työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Lue lisää.

Jukka Leskelä: Nuoret tuovat ilmastonäkökulmaa kuntien päätöksentekoon

Kuntien rooli hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa on koko ajan kasvanut. Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä uskoo, että nuorten päättäjien ansiosta ilmasto tullaan aiempaa paremmin ottamaan huomioon kuntien päätöksenteossa. Pohjolan Voiman ilmastoillassa 30. maaliskuuta kuullaan nuorilta itseltään, mitkä ovat kuntien tärkeimpiä ilmastotoimia. Lue lisää